Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de (gewassen) pompoen doormidden, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoenhelften in even grote, niet te dikke parten.
Schraap de wortels en snijd ze in even grote schijfjes.
Meng 1 eetlepel (milde) olijfolie, 2 theelepels honing, 2 theelepels komijn, zeezout & zwarte peper en wrijf de pompoenparten en wortelschijfjes ermee in.
Doe de pompoenparten en wortelschijfjes op de bakplaat en verspreid het goed. Rooster de pompoen en wortel 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Voeg dan de (uitgelekte) kikkererwten toe aan de bakplaat en rooster het geheel nog eens 15 minuten of totdat de groenten gaar zijn en de kikkererwten lekker crunchy zijn geworden.
Maak ondertussen de dressing door 3 eetlepels extra vierge olijfolie met 1 eetlepel vers citroensap, zeezout & zwarte peper te mengen.
Was de kropsla goed en verdeel de bladeren over 4 borden. Leg de pompoen, wortel en kikkererwten op de kropsla, schenk hier de dressing over, bestrooi met de granaatappelpitten en de zachte geitenkaas.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de (gewassen) pompoen doormidden, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoenhelften in even grote, niet te dikke parten.
Schraap de wortels en snijd ze in even grote schijfjes.
Meng 1 eetlepel (milde) olijfolie, 2 theelepels honing, 2 theelepels komijn, zeezout & zwarte peper en wrijf de pompoenparten en wortelschijfjes ermee in.
Doe de pompoenparten en wortelschijfjes op de bakplaat en verspreid het goed. Rooster de pompoen en wortel 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Voeg dan de (uitgelekte) kikkererwten toe aan de bakplaat en rooster het geheel nog eens 15 minuten of totdat de groenten gaar zijn en de kikkererwten lekker crunchy zijn geworden.
Maak ondertussen de dressing door 3 eetlepels extra vierge olijfolie met 1 eetlepel vers citroensap, zeezout & zwarte peper te mengen.
Was de kropsla goed en verdeel de bladeren over 4 borden. Leg de pompoen, wortel en kikkererwten op de kropsla, schenk hier de dressing over, bestrooi met de granaatappelpitten en de zachte geitenkaas.