Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie.
Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de rode ui in reepjes en halveer de cherrytomaatjes.
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de vegan bacon in enkele minuten bruin en gaar. Leg de slamelange op 2 borden.
Verdeel de zoete aardappel, de ui, de tomaatjes en de bacon over de sla. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
Tips
Dit recept is afkomstig van ProLaTerre
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor tot 220ºC. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Spreid de aardappelblokjes uit op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie.
Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de rode ui in reepjes en halveer de cherrytomaatjes.
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de vegan bacon in enkele minuten bruin en gaar. Leg de slamelange op 2 borden.
Verdeel de zoete aardappel, de ui, de tomaatjes en de bacon over de sla. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.