Verpak de bietjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof ze gaar in ca. 45-60 minuten (de poftijd is afhankelijk van de grootte van de biet, als je er gemakkelijk in kunt prikken tot het midden zijn ze gaar).
Haal de bietjes voorzichtig uit de folie en laat ze even afkoelen. Trek de schil eraf en snijd ze in partjes.
Verhit de balsamicoazijn met de suiker op laag vuur. Kook al roerend even door tot er een stroop ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Hussel de bietjes, ui en rucola voorzichtig door elkaar en verdeel de geitenkaas erover. Besprenkel met olijfolie en balsamicostroop en maal er naar smaak zout en peper over.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verpak de bietjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof ze gaar in ca. 45-60 minuten (de poftijd is afhankelijk van de grootte van de biet, als je er gemakkelijk in kunt prikken tot het midden zijn ze gaar).
Haal de bietjes voorzichtig uit de folie en laat ze even afkoelen. Trek de schil eraf en snijd ze in partjes.
Verhit de balsamicoazijn met de suiker op laag vuur. Kook al roerend even door tot er een stroop ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Hussel de bietjes, ui en rucola voorzichtig door elkaar en verdeel de geitenkaas erover. Besprenkel met olijfolie en balsamicostroop en maal er naar smaak zout en peper over.