Schaaf met een dunschiller brede repen schil van de citroen.
Breng de rode wijn met de suiker, de steranijs, het kaneelstokje en de citroenschil aan de kook en laat kort koken.
Leg de pruimen in een (vuurvaste) kom. Giet de warme rode wijnmarinade erover, dek af en laat zo afkoelen.
Haal de pruimen uit de marinade. Verdeel de slamelange over 2 borden en leg de pruimen erop. Verdeel de rauwe ham, rode ui, blauwe kaas en pecannoten erover.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Salade met gemarineerde pruimen, rauwe ham en blauwe kaas
Voorbereiding
Schaaf met een dunschiller brede repen schil van de citroen.
Breng de rode wijn met de suiker, de steranijs, het kaneelstokje en de citroenschil aan de kook en laat kort koken.
Leg de pruimen in een (vuurvaste) kom. Giet de warme rode wijnmarinade erover, dek af en laat zo afkoelen.
Haal de pruimen uit de marinade. Verdeel de slamelange over 2 borden en leg de pruimen erop. Verdeel de rauwe ham, rode ui, blauwe kaas en pecannoten erover.