Snijd met een groot scherp mes de courgettes over de lengte in lange, dunne plakken van ca. 5 mm dik.
Verwarm de grillplaat voor. Bestrijk de plakken courgette dun met olijfolie en gril ze op de grillplaat aan beide zijden tot ze een mooi streeppatroon hebben en zacht zijn. Leg ze op een bord en bestrooi ze met wat zout en versgemalen peper.
Meng in een schaal de kikkererwten met de radijsjes, bosuitjes, waterkers (of spinazie), azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap.
Verdeel over borden en leg er de repen courgette op. Verdeel er de olijven, feta, zaden en pitten over. Serveer met lekker brood.
Tips
Dit recept komt van Nice & Nuts.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Salade met gegrilde courgette, kikkererwten en feta
Voorbereiding
Snijd met een groot scherp mes de courgettes over de lengte in lange, dunne plakken van ca. 5 mm dik.
Verwarm de grillplaat voor. Bestrijk de plakken courgette dun met olijfolie en gril ze op de grillplaat aan beide zijden tot ze een mooi streeppatroon hebben en zacht zijn. Leg ze op een bord en bestrooi ze met wat zout en versgemalen peper.
Meng in een schaal de kikkererwten met de radijsjes, bosuitjes, waterkers (of spinazie), azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap.
Verdeel over borden en leg er de repen courgette op. Verdeel er de olijven, feta, zaden en pitten over. Serveer met lekker brood.