Mix voor de ajo blanco-dressing de appel, amandelen, brood, knoflook en ijskoud water met een snuf zout in een keukenmachine of blender. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam de olijfolie toe en daarna de azijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel de sla over 4 borden en leg de gerookte forel erop. Bestrooi met amandelschaafsel. Schep royaal ajo blanco-dressing over de salade en garneer met gehakte peterselie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Mix voor de ajo blanco-dressing de appel, amandelen, brood, knoflook en ijskoud water met een snuf zout in een keukenmachine of blender. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam de olijfolie toe en daarna de azijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel de sla over 4 borden en leg de gerookte forel erop. Bestrooi met amandelschaafsel. Schep royaal ajo blanco-dressing over de salade en garneer met gehakte peterselie.