Meng de (vegan) feta en het zout goed door de yoghurt met behulp van een vork. Schep in een zeef en zet boven een kom. Laat 3 uur staan en zet daarna 1 nacht in de koelkast. Rol de volgende dag ca. 12 even grote balletjes van het mengsel.
Meng de chilivlokken met de za'atar en rol de fetabolletjes door dit specerijenmengsel. Zet 30 minuten in de koelkast.
Maak intussen een dressing van de olijfolie met honing/ahornsiroop en azijn en breng op smaak met zout en peper.
Hussel de sjalot, rucola, mandarijn en eventueel de muntblaadjes door elkaar en verdeel over 4 borden. Leg de fetaballetjes ertussen en druppel er wat dressing over. Garneer met pistachenootjes en granaatappelpitjes.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Salade met feta-balletjes, mandarijn en pistachenoten
Voorbereiding
Meng de (vegan) feta en het zout goed door de yoghurt met behulp van een vork. Schep in een zeef en zet boven een kom. Laat 3 uur staan en zet daarna 1 nacht in de koelkast. Rol de volgende dag ca. 12 even grote balletjes van het mengsel.
Meng de chilivlokken met de za'atar en rol de fetabolletjes door dit specerijenmengsel. Zet 30 minuten in de koelkast.
Maak intussen een dressing van de olijfolie met honing/ahornsiroop en azijn en breng op smaak met zout en peper.
Hussel de sjalot, rucola, mandarijn en eventueel de muntblaadjes door elkaar en verdeel over 4 borden. Leg de fetaballetjes ertussen en druppel er wat dressing over. Garneer met pistachenootjes en granaatappelpitjes.