Verhit de olie in een braadpan en bak hierin alle groenten ca. 5 minuten. Roer regelmatig. Doe de in blokjes gesneden riblappen erbij en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de knoflook en de Provençaalse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met de bloem en bak ook 1 minuut mee. Voeg de laurier en de tomatenpuree toe, schep alles al bakkend een minuut om en blus af met de rode wijn.
Laat de wijn aan de kook komen en kook 2 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten en de bouillon toe. Breng weer aan de kook, roer en zet het vuur heel laag. Laat op het allerkleinste pitje ca. 3 uur zachtjes stoven tot het vlees heel mals is.
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de stoof met de frieten en geef er mayonaise bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin alle groenten ca. 5 minuten. Roer regelmatig. Doe de in blokjes gesneden riblappen erbij en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de knoflook en de Provençaalse kruiden toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met de bloem en bak ook 1 minuut mee. Voeg de laurier en de tomatenpuree toe, schep alles al bakkend een minuut om en blus af met de rode wijn.
Laat de wijn aan de kook komen en kook 2 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten en de bouillon toe. Breng weer aan de kook, roer en zet het vuur heel laag. Laat op het allerkleinste pitje ca. 3 uur zachtjes stoven tot het vlees heel mals is.
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de stoof met de frieten en geef er mayonaise bij.