Verhit de boter in een stoofpan en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de ui, knoflook, champignons en zout en peper toe en bak kort mee (ca. 3 minuten).
Blus af met de rode wijn en voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, azijn en runderbouillon toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat het afgedekt ca. 4 à 5 uur stoven. Zorg ervoor dat er voldoende vocht in de pan zit, vul het anders aan met water.
Verwijder na de stooftijd de laurierblaadjes en voeg de verse/ontdooide cranberry’s toe. Laat alles nog 1 uur stoven. Controleer daarna of het vlees goed gaar is en breng op smaak met zout en peper. Voeg er op het laatst de ontbijtkoek aan toe en bind de hachee hiermee.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de boter in een stoofpan en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de ui, knoflook, champignons en zout en peper toe en bak kort mee (ca. 3 minuten).
Blus af met de rode wijn en voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, azijn en runderbouillon toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat het afgedekt ca. 4 à 5 uur stoven. Zorg ervoor dat er voldoende vocht in de pan zit, vul het anders aan met water.
Verwijder na de stooftijd de laurierblaadjes en voeg de verse/ontdooide cranberry’s toe. Laat alles nog 1 uur stoven. Controleer daarna of het vlees goed gaar is en breng op smaak met zout en peper. Voeg er op het laatst de ontbijtkoek aan toe en bind de hachee hiermee.