Kneed voor het deeg alle ingrediënten met 1 à 2 theel. koud water tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
Rol het deeg iets groter uit dan de taartvorm. Leg in de vorm, druk aan en zet ca. 20 minuten in de diepvries.
Roer intussen voor de vulling de boter met de poedersuiker tot een crèmig beslag. Roer er het amandelmeel en de eidooier door.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Haal de taartvorm uit de vriezer. Schep de amandelboter-mix erin en leg de appelpartjes erbovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijnnaaldjes en bruine suiker.
Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna op 130°C en bak de taart nog ca. 15 minuten.
Neem de taart uit de oven en laat wat afkoelen. Bestrooi met blauwe bessen, rozemarijnnaaldjes en poedersuiker.
Tips
Voor ca. 10 stukken
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2018.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kneed voor het deeg alle ingrediënten met 1 à 2 theel. koud water tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.
Rol het deeg iets groter uit dan de taartvorm. Leg in de vorm, druk aan en zet ca. 20 minuten in de diepvries.
Roer intussen voor de vulling de boter met de poedersuiker tot een crèmig beslag. Roer er het amandelmeel en de eidooier door.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Haal de taartvorm uit de vriezer. Schep de amandelboter-mix erin en leg de appelpartjes erbovenop. Bestrooi met gehakte rozemarijnnaaldjes en bruine suiker.
Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven daarna op 130°C en bak de taart nog ca. 15 minuten.
Neem de taart uit de oven en laat wat afkoelen. Bestrooi met blauwe bessen, rozemarijnnaaldjes en poedersuiker.