Meng de olijfolie en knoflook met de blokjes brood en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Zet opzij.
In een soeppan: breng de kookroom met het water, de bouillonblokjes en mosterd aan de kook. Roer goed door.
Doe de gesneden eikenbladsla in de blender en giet de soep erover. Blend tot een gladde soep.
Bestrooi met zout en peper en serveer met de knoflookcroutons.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de olijfolie en knoflook met de blokjes brood en bak ze in een ovenschaal of op de bakplaat met bakpapier in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Zet opzij.
In een soeppan: breng de kookroom met het water, de bouillonblokjes en mosterd aan de kook. Roer goed door.
Doe de gesneden eikenbladsla in de blender en giet de soep erover. Blend tot een gladde soep.
Bestrooi met zout en peper en serveer met de knoflookcroutons.