Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk de rollade rondom met de mosterd. Verhit de boter met twee eetlepels olie in een braadpan. Bak hierin de rollade een paar minuten rondom aan en leg daarna in een ovenschaal.
Roer het bakvet in de braadpan los en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten. Bestrooi met bloem en roer goed door. Voeg de laurier, tijm en het karwijzaad toe en giet het bier erover. Laat de saus ca. 5 minuten doorkoken.
Giet de saus daarna over de rollade en dek af met aluminiumfolie. Braad de rollade zo ca. 40 minuten in de oven en verwijder dan de folie. Verhoog de temperatuur naar 200°C en braad nog 15 minuten verder tot de rollade mooi bruin is. Laat afgedekt, buiten de oven,10 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken.
Giet de saus in een steelpan en haal de laurier en tijm eruit. Verrijk naar wens met blokjes boter (erdoorheen kloppen) en breng op smaak met zout en peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk de rollade rondom met de mosterd. Verhit de boter met twee eetlepels olie in een braadpan. Bak hierin de rollade een paar minuten rondom aan en leg daarna in een ovenschaal.
Roer het bakvet in de braadpan los en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten. Bestrooi met bloem en roer goed door. Voeg de laurier, tijm en het karwijzaad toe en giet het bier erover. Laat de saus ca. 5 minuten doorkoken.
Giet de saus daarna over de rollade en dek af met aluminiumfolie. Braad de rollade zo ca. 40 minuten in de oven en verwijder dan de folie. Verhoog de temperatuur naar 200°C en braad nog 15 minuten verder tot de rollade mooi bruin is. Laat afgedekt, buiten de oven,10 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken.
Giet de saus in een steelpan en haal de laurier en tijm eruit. Verrijk naar wens met blokjes boter (erdoorheen kloppen) en breng op smaak met zout en peper.