Meng het zout door de rodekool en laat 1 uur staan.
Breng voor de dressing de azijn met het laurierblad, het mosterdzaad, de chilipeper en de gemalen peper aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Giet de specerijenazijn door een zeef en laat helemaal afkoelen. Klop er daarna een dressing van met de olijfolie, knoflook en een beetje suiker.
Maak een salade van rodekool, appel, ui, bleekselderij en walnoten en meng de dressing erdoor. Laat de salade minimaal 1 uur gekoeld staan zodat de smaken goed intrekken.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng het zout door de rodekool en laat 1 uur staan.
Breng voor de dressing de azijn met het laurierblad, het mosterdzaad, de chilipeper en de gemalen peper aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Giet de specerijenazijn door een zeef en laat helemaal afkoelen. Klop er daarna een dressing van met de olijfolie, knoflook en een beetje suiker.
Maak een salade van rodekool, appel, ui, bleekselderij en walnoten en meng de dressing erdoor. Laat de salade minimaal 1 uur gekoeld staan zodat de smaken goed intrekken.