Kook de pompoenblokjes met de knoflook in de groentebouillon gaar in ca. 15 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht.
Pureer de pompoen met de knoflook en voeg net zoveel kookvocht toe totdat het een mooie gladde crème is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
Maak van de olijfolie, sinaasappelsap, mosterd, balsamicoazijn, sjalot en fijngehakte dragon een vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan op hoog vuur en verwarm de oven voor op 180°C. Gril de plakken rodekool in de pan aan beide kanten ca. 5 minuten. Laat ze daarna 8 tot 10 minuten doorgaren in de oven op een stuk bakpapier.
Leg één of twee plakken rodekool (bij twee deels overlappend) op 4 borden. Verdeel de pompoencrème erover. Sprenkel er per bord een eetlepel sinaasappelvinaigrette over en garneer met hazelnoten, dragon en dille.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rodekool-steak met pompoencrème en sinaasappelvinaigrette
Voorbereiding
Kook de pompoenblokjes met de knoflook in de groentebouillon gaar in ca. 15 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht.
Pureer de pompoen met de knoflook en voeg net zoveel kookvocht toe totdat het een mooie gladde crème is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
Maak van de olijfolie, sinaasappelsap, mosterd, balsamicoazijn, sjalot en fijngehakte dragon een vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan op hoog vuur en verwarm de oven voor op 180°C. Gril de plakken rodekool in de pan aan beide kanten ca. 5 minuten. Laat ze daarna 8 tot 10 minuten doorgaren in de oven op een stuk bakpapier.
Leg één of twee plakken rodekool (bij twee deels overlappend) op 4 borden. Verdeel de pompoencrème erover. Sprenkel er per bord een eetlepel sinaasappelvinaigrette over en garneer met hazelnoten, dragon en dille.