Verhit het klontje boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de bouillon, linzen en paprikapoeder toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager, voeg de aardappel en wortel toe en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
Smelt intussen 2 el boter in een koekenpan en voeg de komijn toe. Verwarm tot het heerlijk geurt en roer er dan de tomatenpuree door. Laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen.
Doe het tomatenpureemengsel in de soep en pureer alles glad en smeuïg met een staafmixer.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit het klontje boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de bouillon, linzen en paprikapoeder toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager, voeg de aardappel en wortel toe en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
Smelt intussen 2 el boter in een koekenpan en voeg de komijn toe. Verwarm tot het heerlijk geurt en roer er dan de tomatenpuree door. Laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen.
Doe het tomatenpureemengsel in de soep en pureer alles glad en smeuïg met een staafmixer.