Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat zachtjes al roerend lichtbruin en gaar worden (ca. 2 minuten).
Voeg knoflook, ui, tomatenpuree, linzen en wortel toe en roer een aantal minuten om.
Giet de bouillon erbij, roer de munt erdoor en breng al roerend aan de kook.
Laat de linzen en groenten in ca. 20-30 minuten gaar koken en maak er vervolgens een vrij gladde soep van met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat zachtjes al roerend lichtbruin en gaar worden (ca. 2 minuten).
Voeg knoflook, ui, tomatenpuree, linzen en wortel toe en roer een aantal minuten om.
Giet de bouillon erbij, roer de munt erdoor en breng al roerend aan de kook.
Laat de linzen en groenten in ca. 20-30 minuten gaar koken en maak er vervolgens een vrij gladde soep van met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.