Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak ook 1 minuut mee.
Doe de aardappelpartjes erbij en giet de groentebouillon en de kookroom erover. Roer door en laat ca. 5 minuten doorkoken. Schep dan de bloemkool, courgette, pompoen, tomaat en tijm erdoor en laat ca. 15 minuten garen.
Voeg de linzen toe als de groenten bijna gaar zijn en zet het vuur wat lager. Blijf regelmatig roeren totdat de linzen gaar zijn, dat duurt ongeveer 15 minuten.
Breng de stoof op smaak met citroensap en zout en peper. Bestrooi eventueel met extra tijm.
Tips
Lekker met Turks brood of naanbrood. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak ook 1 minuut mee.
Doe de aardappelpartjes erbij en giet de groentebouillon en de kookroom erover. Roer door en laat ca. 5 minuten doorkoken. Schep dan de bloemkool, courgette, pompoen, tomaat en tijm erdoor en laat ca. 15 minuten garen.
Voeg de linzen toe als de groenten bijna gaar zijn en zet het vuur wat lager. Blijf regelmatig roeren totdat de linzen gaar zijn, dat duurt ongeveer 15 minuten.
Breng de stoof op smaak met citroensap en zout en peper. Bestrooi eventueel met extra tijm.