Verhit 1 eetlepel olie in een wok en voeg de currypasta, knoflook en gember toe. Roerbak 1 minuut en doe de kokosmelk erbij. Breng de saus aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de saus sudderen totdat de olie boven komt drijven.
Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de kip toe aan de saus en laat in +/- 5 minuten zachtjes garen.
Meng de sperziebonen, het witte van de paksoi en de edamame erdoor en laat weer 5 minuten garen.
Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe en proef de curry. Zowel zout, zoet, als zuur moeten in de saus te proeven zijn. Mis je een van die smaken, voeg dan nog wat toe. Schep de groene delen van de paksoi erdoor.
Serveer de curry met de quinoa en garneer met rode peper, bosui, koriander en limoen.
Tips
Liever vegetarisch? Vervang de kipdijfilet door tofu. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en voeg de currypasta, knoflook en gember toe. Roerbak 1 minuut en doe de kokosmelk erbij. Breng de saus aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de saus sudderen totdat de olie boven komt drijven.
Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de kip toe aan de saus en laat in +/- 5 minuten zachtjes garen.
Meng de sperziebonen, het witte van de paksoi en de edamame erdoor en laat weer 5 minuten garen.
Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe en proef de curry. Zowel zout, zoet, als zuur moeten in de saus te proeven zijn. Mis je een van die smaken, voeg dan nog wat toe. Schep de groene delen van de paksoi erdoor.
Serveer de curry met de quinoa en garneer met rode peper, bosui, koriander en limoen.