Verwarm de boter op middelhoog vuur in een pannetje, blijf voortdurend roeren en zorg dat het helemaal uitbruist en karamelkleurig wordt. Zet het vuur uit en laat even afkoelen, voeg dan de kappertjes toe. Verwarm voor de vegan variant de hazelnootolie zachtjes en roer de kappertjes erdoor en naar wens een eetlepel balsamico. Haal van het vuur.
Verwarm in een ruime pan de gekookte bietenblokjes met de crème fraîche, chilipoeder en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Voor de vegan variant verwarm je de bietjes met de chilipoeder en de balsamicoazijn en roer je er, van het vuur af, de vegan zure room door.
Verdeel de rode bietentartaar over 4 borden en leg de radijsjes erbij. Besprenkel met beurre noisette of geroosterde hazelnootolie. Garneer met de rode ui, pijnboompitten, bieslook en kiemen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rode bietentartaar met radijsjes en saus van beurre noisette
Voorbereiding
Verwarm de boter op middelhoog vuur in een pannetje, blijf voortdurend roeren en zorg dat het helemaal uitbruist en karamelkleurig wordt. Zet het vuur uit en laat even afkoelen, voeg dan de kappertjes toe. Verwarm voor de vegan variant de hazelnootolie zachtjes en roer de kappertjes erdoor en naar wens een eetlepel balsamico. Haal van het vuur.
Verwarm in een ruime pan de gekookte bietenblokjes met de crème fraîche, chilipoeder en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Voor de vegan variant verwarm je de bietjes met de chilipoeder en de balsamicoazijn en roer je er, van het vuur af, de vegan zure room door.
Verdeel de rode bietentartaar over 4 borden en leg de radijsjes erbij. Besprenkel met beurre noisette of geroosterde hazelnootolie. Garneer met de rode ui, pijnboompitten, bieslook en kiemen.