Meng de kokosolie, boter, suiker, gepureerde rode biet, vanille- en amandelextracten en zout met een mixer tot het deeg glad is (ongeveer 5 minuten).
Voeg het ei toe, vermeng en roer nog ongeveer 1 minuut.
Verlaag de snelheid en voeg bakpoeder en baksoda toe. Roer geleidelijk de bloem erdoor, tot een stevig deeg is gevormd.
Breek het deeg in twee gelijke stukken en rol op een licht bebloemd oppervlak tot een 0,5 cm dik uit. Snijd de koekjes met verschillende vormen en plaats ze op een bakplaat.
Bak de koekjes 10 tot 13 minuten. Voor het glazuren laten afkoelen.
Bereiding glazuur:
Roer in een middelgrote kom het bietensap, citroensap, zout, bruine rijststroop en poedersuiker door tot een gladde massa. Voeg zo nodig iets meer suiker toe, indien de consistentie te dun is.
Giet het mengsel in een spuitzak en decoreer de koekjes ermee.
Tips
Dit recept is afkomstig van Lovebeets.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de kokosolie, boter, suiker, gepureerde rode biet, vanille- en amandelextracten en zout met een mixer tot het deeg glad is (ongeveer 5 minuten).
Voeg het ei toe, vermeng en roer nog ongeveer 1 minuut.
Verlaag de snelheid en voeg bakpoeder en baksoda toe. Roer geleidelijk de bloem erdoor, tot een stevig deeg is gevormd.
Breek het deeg in twee gelijke stukken en rol op een licht bebloemd oppervlak tot een 0,5 cm dik uit. Snijd de koekjes met verschillende vormen en plaats ze op een bakplaat.
Bak de koekjes 10 tot 13 minuten. Voor het glazuren laten afkoelen.
Bereiding glazuur:
Roer in een middelgrote kom het bietensap, citroensap, zout, bruine rijststroop en poedersuiker door tot een gladde massa. Voeg zo nodig iets meer suiker toe, indien de consistentie te dun is.
Giet het mengsel in een spuitzak en decoreer de koekjes ermee.