Fruit de ui 10 minuten rustig in de olijfolie zacht en licht van kleur. Voeg de knoflook en ras el hanout toe en bak al roerend 1 minuut mee. Meng de geraspte rode biet erdoor en gaar nog 5 minuten op laag vuur.
Giet de groentebouillon erbij en voeg korianderzaad en karwijzaad toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Schep na 10 minuten de aardappelblokjes erdoor en, na weer 10 minuten, de blokjes bleekselderij. Laat rustig doorkoken tot de aardappel beetgaar is.
Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Schep de soep in kommen en garneer met peterselie, bosui en eventueel wat zure room.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Fruit de ui 10 minuten rustig in de olijfolie zacht en licht van kleur. Voeg de knoflook en ras el hanout toe en bak al roerend 1 minuut mee. Meng de geraspte rode biet erdoor en gaar nog 5 minuten op laag vuur.
Giet de groentebouillon erbij en voeg korianderzaad en karwijzaad toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Schep na 10 minuten de aardappelblokjes erdoor en, na weer 10 minuten, de blokjes bleekselderij. Laat rustig doorkoken tot de aardappel beetgaar is.
Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Schep de soep in kommen en garneer met peterselie, bosui en eventueel wat zure room.