Klop de olie en de eieren met een mixer door elkaar. Voeg de suiker toe en mix goed door.
Zeef bloem, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder in een andere kom. Voeg dit mengsel in twee delen toe aan het eierbeslag en mix weer goed.
Smelt de chocolade au bain-marie. Meng al roerend door het beslag.
Roer met een houten lepel - dus niet met de mixer - de geraspte bietjes en de hazelnoten door het beslag.
Giet het mengsel in een met bakpapier beklede en ingevette springvorm (van 24 cm ø) en bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.
Roer voor de topping alle ingrediënten, behalve de noten, door elkaar. Bestrijk de afgekoelde taart hiermee en strooi de gehakte noten erover.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Women.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Klop de olie en de eieren met een mixer door elkaar. Voeg de suiker toe en mix goed door.
Zeef bloem, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder in een andere kom. Voeg dit mengsel in twee delen toe aan het eierbeslag en mix weer goed.
Smelt de chocolade au bain-marie. Meng al roerend door het beslag.
Roer met een houten lepel - dus niet met de mixer - de geraspte bietjes en de hazelnoten door het beslag.
Giet het mengsel in een met bakpapier beklede en ingevette springvorm (van 24 cm ø) en bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.
Roer voor de topping alle ingrediënten, behalve de noten, door elkaar. Bestrijk de afgekoelde taart hiermee en strooi de gehakte noten erover.