Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt circa 20 minuten en het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.
Schep er na 15 minuten van de kooktijd de peultjes en doperwtjes door en laat alles goed doorwarmen.
Roer de kaas en de rest van de boter door de risotto en verdeel over 4 borden.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt circa 20 minuten en het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.
Schep er na 15 minuten van de kooktijd de peultjes en doperwtjes door en laat alles goed doorwarmen.
Roer de kaas en de rest van de boter door de risotto en verdeel over 4 borden.