Maak de bouillon alvast klaar. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Smelt de helft van de roomboter in een braadpan (pan met dikke bodem) en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Was de risottorijst in een vergiet, laat uitlekken en bak de rijst dan 2 minuten mee.
Schenk de helft van de bouillon bij de rijst en laat, afgedekt, de bouillon opnemen (duurt circa 20 minuten). Roer regelmatig.
Was intussen de wortels en snijd in kleine stukken. Was de bleekselderij en snijd in dunne halvemaantjes. Doe dit samen met de rest van de bouillon bij de risotto en laat nog eens 15-20 minuten zachtjes mee pruttelen.
Als de bouillon is opgenomen en de korrels beetgaar zijn, doe je de rest van de roomboter erdoor en de helft van de Parmezaanse kaas. Het resultaat is een smeuïge risotto. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de risotto in diepe borden en garneer met de rest van de kaas.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak de bouillon alvast klaar. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Smelt de helft van de roomboter in een braadpan (pan met dikke bodem) en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Was de risottorijst in een vergiet, laat uitlekken en bak de rijst dan 2 minuten mee.
Schenk de helft van de bouillon bij de rijst en laat, afgedekt, de bouillon opnemen (duurt circa 20 minuten). Roer regelmatig.
Was intussen de wortels en snijd in kleine stukken. Was de bleekselderij en snijd in dunne halvemaantjes. Doe dit samen met de rest van de bouillon bij de risotto en laat nog eens 15-20 minuten zachtjes mee pruttelen.
Als de bouillon is opgenomen en de korrels beetgaar zijn, doe je de rest van de roomboter erdoor en de helft van de Parmezaanse kaas. Het resultaat is een smeuïge risotto. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de risotto in diepe borden en garneer met de rest van de kaas.