Laat de cashewnoten minimaal 4 uur en maximaal 1 nacht weken in water; zo worden ze zacht genoeg om er de ‘kaas-laag’ mee te maken.
Giet de cashews af, spoel na met schoon water en laat ze uitlekken. Doe ze in een keukenmachine samen met 100 milliliter water, 3 eetlepels edelgistvlokken, 2 eetlepels versgeperst citroensap en zeezout. Laat de machine draaien tot er een gladde ‘kaassaus’ is ontstaan. Proef en voeg naar smaak extra zeezout, peper, edelgist of citroen toe. Doe de ‘cashew-kaas’ in een bakje en zet dit apart.
Maak vervolgens de pesto door de pijnboompitten, basilicum, olijfolie, 2 eetlepels edelgist, sap van een halve citroen, zeezout, peper en 1 teentje knoflook te pureren in de keukenmachine. Doe ook de pesto in een bakje en zet even apart.
Doe nu de (gewassen) cherrytomaten, de (uitgelekte) half-gedroogde tomaten, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel balsamico azijn, zeezout en zwarte peper in de keukenmachine en pureer tot een gladde tomatensaus.
Snijd de courgettes over de lengte in dunne plakken. Snijd ook de tomaten in dunne plakken. Bouw nu 4 individuele lasagnes door op elk bord te beginnen met een laagje courgette, gevolgd door een laag ‘cashew-kaas’. Dan een laag tomatenplakken, vervolgens een laag pesto gevolgd door een laag tomatensaus. Herhaal dit bij elke lasagne totdat alle onderdelen op zijn. Garneer de lasagnes eventueel met verse kruiden of extra pijnboompitjes.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Laat de cashewnoten minimaal 4 uur en maximaal 1 nacht weken in water; zo worden ze zacht genoeg om er de ‘kaas-laag’ mee te maken.
Giet de cashews af, spoel na met schoon water en laat ze uitlekken. Doe ze in een keukenmachine samen met 100 milliliter water, 3 eetlepels edelgistvlokken, 2 eetlepels versgeperst citroensap en zeezout. Laat de machine draaien tot er een gladde ‘kaassaus’ is ontstaan. Proef en voeg naar smaak extra zeezout, peper, edelgist of citroen toe. Doe de ‘cashew-kaas’ in een bakje en zet dit apart.
Maak vervolgens de pesto door de pijnboompitten, basilicum, olijfolie, 2 eetlepels edelgist, sap van een halve citroen, zeezout, peper en 1 teentje knoflook te pureren in de keukenmachine. Doe ook de pesto in een bakje en zet even apart.
Doe nu de (gewassen) cherrytomaten, de (uitgelekte) half-gedroogde tomaten, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel balsamico azijn, zeezout en zwarte peper in de keukenmachine en pureer tot een gladde tomatensaus.
Snijd de courgettes over de lengte in dunne plakken. Snijd ook de tomaten in dunne plakken. Bouw nu 4 individuele lasagnes door op elk bord te beginnen met een laagje courgette, gevolgd door een laag ‘cashew-kaas’. Dan een laag tomatenplakken, vervolgens een laag pesto gevolgd door een laag tomatensaus. Herhaal dit bij elke lasagne totdat alle onderdelen op zijn. Garneer de lasagnes eventueel met verse kruiden of extra pijnboompitjes.