Maak een vinaigrette van de ciderazijn met de olie, het sjalotje en zout en peper naar smaak.
Snijd de aardperen in dunne plakken met een scherp mesje of een mandoline. Blancheer ze in gezouten water en koel ze daarna in ijswater.
Verwarm de vinaigrette in een koekenpan tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en roer er de plakjes aardpeer door. Breng op smaak met zout en peper, voeg de radijsjes toe en de raapstelen en schep goed om. De vinaigrette moet nog een klein beetje warmte hebben zodat de raapstelen een beetje zacht worden maar zeker niet slap.
Verdeel de salade over 4 borden of doe alles in een grote schaal. Bestrooi met pinda’s en eventueel wat koriander.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak een vinaigrette van de ciderazijn met de olie, het sjalotje en zout en peper naar smaak.
Snijd de aardperen in dunne plakken met een scherp mesje of een mandoline. Blancheer ze in gezouten water en koel ze daarna in ijswater.
Verwarm de vinaigrette in een koekenpan tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en roer er de plakjes aardpeer door. Breng op smaak met zout en peper, voeg de radijsjes toe en de raapstelen en schep goed om. De vinaigrette moet nog een klein beetje warmte hebben zodat de raapstelen een beetje zacht worden maar zeker niet slap.
Verdeel de salade over 4 borden of doe alles in een grote schaal. Bestrooi met pinda’s en eventueel wat koriander.