Bak de sjalot glazig op middelhoog vuur in de zonnebloemolie. Voeg de raapstelen toe en bak kort mee (ca. 2 minuten). Stort in een zeef, laat uitlekken en druk eventueel het overtollige vocht eruit. Meng de feta door de raapstelen, samen met 2/3 van de kruidenmix en limoenrasp. Voeg wat zout toe.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat met bakpapier en verdeel de vulling erover in een langwerpige baan in het midden. Kwast wat eidooier aan één kant van de bladerdeegplakjes, vouw ze dubbel zodat de vulling in het midden zit en plak goed dicht, druk aan met een vork. Bestrijk met eidooier en bestrooi met de overgebleven kruidenmix en een flinke snuf zout.
Bak goudbruin en krokant in ca. 20 minuten.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bak de sjalot glazig op middelhoog vuur in de zonnebloemolie. Voeg de raapstelen toe en bak kort mee (ca. 2 minuten). Stort in een zeef, laat uitlekken en druk eventueel het overtollige vocht eruit. Meng de feta door de raapstelen, samen met 2/3 van de kruidenmix en limoenrasp. Voeg wat zout toe.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat met bakpapier en verdeel de vulling erover in een langwerpige baan in het midden. Kwast wat eidooier aan één kant van de bladerdeegplakjes, vouw ze dubbel zodat de vulling in het midden zit en plak goed dicht, druk aan met een vork. Bestrijk met eidooier en bestrooi met de overgebleven kruidenmix en een flinke snuf zout.