Doe quinoameel, kokosolie, zout, bakpoeder in een kom en kneed er een mooi deeg van. Voeg 100 g water toe en kneed nog eens door, tot het een mooi deeg is.
Verdeel het deeg over de bakvorm of vormpjes en druk aan met de vingertoppen. Zet de vorm of vormpjes in de oven en bak de taartjes 15 minuten voor, haal uit de oven en laat even afkoelen.
Klop de eieren los samen met 200 ml van de sojaroom.
Breng water aan de kook en blancheer de broccoli en spoel af met koud water.
Verwarm de olie in een pan en strooi daar de inhoud van de kleine kruidenzakjes in, blijf roeren tot je de het kruidenmengsel gaat ruiken
Meng er de broccoli door, giet 100 ml sojaroom erbij en roer er de inhoud van de grote zakjes door, laat even goed warm worden.
Roer van het vuur af het eierroommengsel erdoor en verdeel over de met deeg bekleedde vormpjes.
Bestrooi met mozzarella en de pijnboompitjes en bak de taartjes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Een grote taart in 3 kwartier. (Prik voor de zekerheid met een saté prikker in het midden van de taart en kijk of er nog vocht aan blijft zitten. Als de prikker droog blijft is het gaar.)
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe quinoameel, kokosolie, zout, bakpoeder in een kom en kneed er een mooi deeg van. Voeg 100 g water toe en kneed nog eens door, tot het een mooi deeg is.
Verdeel het deeg over de bakvorm of vormpjes en druk aan met de vingertoppen. Zet de vorm of vormpjes in de oven en bak de taartjes 15 minuten voor, haal uit de oven en laat even afkoelen.
Klop de eieren los samen met 200 ml van de sojaroom.
Breng water aan de kook en blancheer de broccoli en spoel af met koud water.
Verwarm de olie in een pan en strooi daar de inhoud van de kleine kruidenzakjes in, blijf roeren tot je de het kruidenmengsel gaat ruiken
Meng er de broccoli door, giet 100 ml sojaroom erbij en roer er de inhoud van de grote zakjes door, laat even goed warm worden.
Roer van het vuur af het eierroommengsel erdoor en verdeel over de met deeg bekleedde vormpjes.
Bestrooi met mozzarella en de pijnboompitjes en bak de taartjes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Een grote taart in 3 kwartier. (Prik voor de zekerheid met een saté prikker in het midden van de taart en kijk of er nog vocht aan blijft zitten. Als de prikker droog blijft is het gaar.)