Breng water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 8 minuten gaar in de bouillon. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een mandoline of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
Was de babyleaf en laat goed uitlekken. Snijd (of scheur) de gerookte meerval in grove stukken.
Maak een vinaigrette van de mosterd, olijfolie, azijn, honing, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop alles goed door elkaar.
Meng de quinoa met de sla en bietenplakjes. Druppel de vinaigrette erover en leg de gerookte meerval erop.
Tips
Je kunt de bietjes ook in dunne plakjes snijden en roosteren in de oven. De mooie kleuren vervagen dan jammergenoeg wel.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 8 minuten gaar in de bouillon. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een mandoline of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
Was de babyleaf en laat goed uitlekken. Snijd (of scheur) de gerookte meerval in grove stukken.
Maak een vinaigrette van de mosterd, olijfolie, azijn, honing, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop alles goed door elkaar.
Meng de quinoa met de sla en bietenplakjes. Druppel de vinaigrette erover en leg de gerookte meerval erop.