Verhit voor de vulling de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de cavolo nero en prei toe en blus af met 150 ml water. Blijf continue roeren totdat het water is verdampt en de cavolo nero de gewenste gaarheid heeft.
Haal de pan van het vuur en schep de aardappelplakjes, kookroom en eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed de springvorm met het quichedeeg. Schep de vulling erin en brokkel de blauwe kaas erover.
Bak de quiche gaar en goudbruin in ca. 35 à 40 minuten in de oven.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit voor de vulling de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de cavolo nero en prei toe en blus af met 150 ml water. Blijf continue roeren totdat het water is verdampt en de cavolo nero de gewenste gaarheid heeft.
Haal de pan van het vuur en schep de aardappelplakjes, kookroom en eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed de springvorm met het quichedeeg. Schep de vulling erin en brokkel de blauwe kaas erover.
Bak de quiche gaar en goudbruin in ca. 35 à 40 minuten in de oven.