Leg de pruimen in een ovenschaal. Meng de sinaasappelrasp met de kaneel, kardemom en de theelepel bloem en verdeel dit over de pruimen. Druppel ook 2 eetlepels water over de pruimen.
Doe alle 5 ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine en gebruik de pulse-knop totdat de massa bij elkaar komt. Let erop dat je niet te lang door mengt.
Verdeel het deeg over de pruimen en zet de schaal in de oven. Bak de crumble 30-40 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Laat 15 minuten staan voordat je de crumble serveert.
Tips
Bereidingstijd: 50 minuten
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de pruimen in een ovenschaal. Meng de sinaasappelrasp met de kaneel, kardemom en de theelepel bloem en verdeel dit over de pruimen. Druppel ook 2 eetlepels water over de pruimen.
Doe alle 5 ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine en gebruik de pulse-knop totdat de massa bij elkaar komt. Let erop dat je niet te lang door mengt.
Verdeel het deeg over de pruimen en zet de schaal in de oven. Bak de crumble 30-40 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Laat 15 minuten staan voordat je de crumble serveert.