Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Maak de uien schoon en snipper ze heel fijn.
Doe het fruit en de pruimen in een grote kookpan en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe.
Breng alles aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat alles zonder deksel een uur pruttelen terwijl je af en toe roert om te voorkomen dat de chutney gaat aankoeken.
Schep de chutney in gesteriliseerde potten en sluit ze direct af.
Tips
Bereidingstijd: 60 minuten
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Maak de uien schoon en snipper ze heel fijn.
Doe het fruit en de pruimen in een grote kookpan en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe.
Breng alles aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat alles zonder deksel een uur pruttelen terwijl je af en toe roert om te voorkomen dat de chutney gaat aankoeken.
Schep de chutney in gesteriliseerde potten en sluit ze direct af.