Leg de pruimen met de snijkant naar beneden in een braadslee en bestrooi ze met de 2 eetlepels suiker. Rooster zo 10 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen in de braadslee.
Klop met een handmixer de ricotta, suiker en citroenrasp 5 minuten. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe en daarna de gesmolten boter. Klop tot een luchtig mengsel. Spatel het bakmeel en het bakpoeder erdoor tot je een homogeen beslag hebt.
Giet het cakebeslag in de springvorm en druk de pruimen met de snijkant naar boven in het beslag. Bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Bak de cake in 50-60 minuten gaar (test met een prikker). Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder dan de ring.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de pruimen met de snijkant naar beneden in een braadslee en bestrooi ze met de 2 eetlepels suiker. Rooster zo 10 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen in de braadslee.
Klop met een handmixer de ricotta, suiker en citroenrasp 5 minuten. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe en daarna de gesmolten boter. Klop tot een luchtig mengsel. Spatel het bakmeel en het bakpoeder erdoor tot je een homogeen beslag hebt.
Giet het cakebeslag in de springvorm en druk de pruimen met de snijkant naar boven in het beslag. Bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Bak de cake in 50-60 minuten gaar (test met een prikker). Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder dan de ring.