Verhit de olie in een ruime pan en bak de prei en tijm in ca. 3 minuten glazig. Doe de spruitjes erbij, bak 3 minuten mee en zet dan het vuur uit.
Klop de kookroom met de eieren op. Breng hoog op smaak met flink zout en peper.
Bekleed de vorm (met bakpapier) met het quichedeeg. Schep het spruitjesmengsel erin en spreid uit tot een egale laag. Giet het eiermengsel over de groenten en brokkel de geitenkaas erover.
Bak de quiche in ca. 35 à 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een ruime pan en bak de prei en tijm in ca. 3 minuten glazig. Doe de spruitjes erbij, bak 3 minuten mee en zet dan het vuur uit.
Klop de kookroom met de eieren op. Breng hoog op smaak met flink zout en peper.
Bekleed de vorm (met bakpapier) met het quichedeeg. Schep het spruitjesmengsel erin en spreid uit tot een egale laag. Giet het eiermengsel over de groenten en brokkel de geitenkaas erover.
Bak de quiche in ca. 35 à 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.