Giet 1 liter koud water in een grote pan en zet op het vuur. Voeg, terwijl het water warm wordt, alle ingrediënten, behalve de banaan, toe. Begin met de havermout. Breng aan de kook en laat enkele minuten op laag vuur doorkoken.
Zet het vuur uit en laat de pap een paar minuten afkoelen. De havermout en de gedroogde vruchten absorberen nu al het water en het wordt een stevige pap.
Eet warm, lauwwarm of koud. Hoe kouder, hoe steviger. Voeg naar wens wat meer water toe en beleg met vers fruit naar keuze.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Giet 1 liter koud water in een grote pan en zet op het vuur. Voeg, terwijl het water warm wordt, alle ingrediënten, behalve de banaan, toe. Begin met de havermout. Breng aan de kook en laat enkele minuten op laag vuur doorkoken.
Zet het vuur uit en laat de pap een paar minuten afkoelen. De havermout en de gedroogde vruchten absorberen nu al het water en het wordt een stevige pap.
Eet warm, lauwwarm of koud. Hoe kouder, hoe steviger. Voeg naar wens wat meer water toe en beleg met vers fruit naar keuze.