Smelt de boter in een pannetje. Knijp de knoflook erboven uit en roer de peterselie, gehakte rozemarijn en fijngehakte paddenstoelstelen erdoor. Bak ca. 1 minuut mee en haal van het vuur.
Leg de portobello’s met de open kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast ze in met de kruidenboter. Draai om en verdeel de rest van de kruidenboter over de holtes. Bestrooi met zout en peper.
Vul de portobello’s met de halve tomaatjes en de gorgonzola en zet ze 25 tot 30 minuten in de oven.
Verwarm voor de balsamicostroop de azijn met de kokosbloesemsuiker in een pannetje, breng al roerend zachtjes aan de kook en blijf roeren tot het stroperig is, dat duurt ca. 2 à 3 minuten.
Haal de portobello’s uit de oven en leg ze op een bord of kleine bordjes. Verdeel de walnoten erover. Bestrooi met rozemarijn en drizzle de balsamicostroop erover.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Smelt de boter in een pannetje. Knijp de knoflook erboven uit en roer de peterselie, gehakte rozemarijn en fijngehakte paddenstoelstelen erdoor. Bak ca. 1 minuut mee en haal van het vuur.
Leg de portobello’s met de open kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast ze in met de kruidenboter. Draai om en verdeel de rest van de kruidenboter over de holtes. Bestrooi met zout en peper.
Vul de portobello’s met de halve tomaatjes en de gorgonzola en zet ze 25 tot 30 minuten in de oven.
Verwarm voor de balsamicostroop de azijn met de kokosbloesemsuiker in een pannetje, breng al roerend zachtjes aan de kook en blijf roeren tot het stroperig is, dat duurt ca. 2 à 3 minuten.
Haal de portobello’s uit de oven en leg ze op een bord of kleine bordjes. Verdeel de walnoten erover. Bestrooi met rozemarijn en drizzle de balsamicostroop erover.