Rooster de pompoenblokjes met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout ca. 20 minuten in de oven op 200°C.
Fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels olijfolie met de ras el hanout en de gemalen komijn. Roer er 4 theelepels van de harissa door, bak kort mee en blus af met het wortelsap. Voeg de geroosterde pompoen en het blik tomatenblokjes toe en kook alles 15 minuten op laag vuur.
Pureer de soep en voeg net zoveel water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
Schep de linzen erdoor en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Meng intussen de yoghurt met het laatste lepeltje harissa.
Serveer de soep met de yoghurt, koriander en pompoenpitjes.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rooster de pompoenblokjes met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout ca. 20 minuten in de oven op 200°C.
Fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels olijfolie met de ras el hanout en de gemalen komijn. Roer er 4 theelepels van de harissa door, bak kort mee en blus af met het wortelsap. Voeg de geroosterde pompoen en het blik tomatenblokjes toe en kook alles 15 minuten op laag vuur.
Pureer de soep en voeg net zoveel water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
Schep de linzen erdoor en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Meng intussen de yoghurt met het laatste lepeltje harissa.
Serveer de soep met de yoghurt, koriander en pompoenpitjes.