Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en meng er 2 eetlepels olijfolie, knoflook en zout en peper door. Rooster 30 minuten in de oven en prak alles daarna tot een smeuïg mengsel.
-
Verhit in een grote bakpan 1 eetl olijfolie en fruit het uitje glazig. Voeg de spinazie toe en blijf roeren tot de spinazie volledig is geslonken. Breng op smaak met zout en peper en stort in een zeef. Zorg dat het overtollig vocht weg is, druk eventueel extra aan met een lepel.
-
Roer de ricotta los met het ei en breng op smaak met zout en peper. Vet een kleine ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
-
Maak een laagje met 1/3 van het ricottamengsel en verdeel daar de helft van de spinazie op. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van de geprakte pompoen en dek af met lasagnevellen. Herhaal de lagen en eindig met een laag ricotta; bestrooi met de chilivlokken.
-
Bak de lasagne ca. 30 minuten in de oven en leg er halverwege de baktijd de macadamia’s op.
Tips
Let op! Voor dit recept zijn verse lasagnebladen gebruikt. Gebruik jij de gedroogde? Dan wordt de lasagne in de voorgestelde tijd niet gaar. Kook de gedroogde lasagnebladen 5 minuten voor.
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.