Bestrijk de pompoen dun met olie en rooster op een bakplaat 15-20 minuten. Zet opzij.
Bak de blokjes tofu in 2 eetlepels olie goudbruin. Zet opzij.
Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de curry: fruit de ui, knoflook, gember, citroengras en rode peper aan in de rest van de zonnebloemolie tot de ui begint te kleuren. Voeg de droge specerijen toe en bak nog 1 minuut.
Meng de mango, pompoen, spinazie, bouillon en kokosmelk door de curry. Kook 2 à 3 minuten en laat de spinazie slinken. Haal het citroengras uit de pan.
Voeg tot slot de tofu, tamari en limoensap toe en roer nog eens goed door.
Serveer met de rijst en garneer met koriander.
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bestrijk de pompoen dun met olie en rooster op een bakplaat 15-20 minuten. Zet opzij.
Bak de blokjes tofu in 2 eetlepels olie goudbruin. Zet opzij.
Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de curry: fruit de ui, knoflook, gember, citroengras en rode peper aan in de rest van de zonnebloemolie tot de ui begint te kleuren. Voeg de droge specerijen toe en bak nog 1 minuut.
Meng de mango, pompoen, spinazie, bouillon en kokosmelk door de curry. Kook 2 à 3 minuten en laat de spinazie slinken. Haal het citroengras uit de pan.
Voeg tot slot de tofu, tamari en limoensap toe en roer nog eens goed door.