Kook de pompoenblokjes goed gaar in gezouten kokend water; ca. 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
Giet af en stoom droog (terug op het vuur zetten). Maak er daarna met een staafmixer een gladde puree van
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de bloem, het volkorenmeel, kruidenpoeder, bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng de pompoenpuree, honing, yoghurt, eieren en zonnebloemolie in een andere kom. Meng de twee kommen bij elkaar tot een mooi deeg.
Doe het deeg in een springvorm met een doorsnede van 20cm en bestrooi met pitten en zaden. Bak gaar en goudbruin in 45 a 60 minuten
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de pompoenblokjes goed gaar in gezouten kokend water; ca. 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
Giet af en stoom droog (terug op het vuur zetten). Maak er daarna met een staafmixer een gladde puree van
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de bloem, het volkorenmeel, kruidenpoeder, bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng de pompoenpuree, honing, yoghurt, eieren en zonnebloemolie in een andere kom. Meng de twee kommen bij elkaar tot een mooi deeg.
Doe het deeg in een springvorm met een doorsnede van 20cm en bestrooi met pitten en zaden. Bak gaar en goudbruin in 45 a 60 minuten