Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ronde ovenschaal of springvorm van 30 cm in.
Meng maisgries, tarwebloem, bakpoeder en baksoda door elkaar en voeg een beetje peper en zout toe. Meng in een andere kom de boter, eieren, pompoenpuree, karnemelk en rode peper door elkaar. Roer het natte mengsel geleidelijk door het droge mengsel tot een homogene massa. Zorg ervoor dat je het deeg niet overwerkt. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak in 50-60 minuten gaar in de oven.
Maak ondertussen de jalapeñoboter. Meng met een handmixer de boter met de gesneden jalapeños en het sap door elkaar tot een lichte, luchtige massa. Breng op smaak met zout en peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ronde ovenschaal of springvorm van 30 cm in.
Meng maisgries, tarwebloem, bakpoeder en baksoda door elkaar en voeg een beetje peper en zout toe. Meng in een andere kom de boter, eieren, pompoenpuree, karnemelk en rode peper door elkaar. Roer het natte mengsel geleidelijk door het droge mengsel tot een homogene massa. Zorg ervoor dat je het deeg niet overwerkt. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en bak in 50-60 minuten gaar in de oven.
Maak ondertussen de jalapeñoboter. Meng met een handmixer de boter met de gesneden jalapeños en het sap door elkaar tot een lichte, luchtige massa. Breng op smaak met zout en peper.