Breng in een ovenbestendige pan 600 ml water met een flinke snuf zout aan de kook. Voeg de polenta toe en roer goed door met een garde. Haal de pan van het vuur, leg de uitgeknipte deksel erop en zet de pan in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten.
Haal de pan uit de oven en voeg de boter en de geraspte kaas toe, roer goed door elkaar. Wacht 30 minuten tot de polenta is afgekoeld, en rol er dan met vochtige handen mooie balletjes van. Zet in de koelkast.
Verwarm een pan met olie tot 180°C. Bak de polentakaasbitterballen in ca. 3 minuten goudbruin en krokant. Serveer met grove mosterd.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng in een ovenbestendige pan 600 ml water met een flinke snuf zout aan de kook. Voeg de polenta toe en roer goed door met een garde. Haal de pan van het vuur, leg de uitgeknipte deksel erop en zet de pan in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten.
Haal de pan uit de oven en voeg de boter en de geraspte kaas toe, roer goed door elkaar. Wacht 30 minuten tot de polenta is afgekoeld, en rol er dan met vochtige handen mooie balletjes van. Zet in de koelkast.
Verwarm een pan met olie tot 180°C. Bak de polentakaasbitterballen in ca. 3 minuten goudbruin en krokant. Serveer met grove mosterd.