Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitstomen en breng dan op smaak met de sushi-azijn en eventueel de suiker. Laat afkoelen.
Verhit intussen 1 eetlepel ghee in een koekenpan en bak hierin de shiitakes tot ze gaar zijn.
Verdeel de rijst over 2 kommen en schik hierop de edamame, wortel, komkommer en avocado. Schep de shiitakes uit de pan en verdeel ze ook over de kommen.
Doe de rest van de ghee, samen met de plakjes knoflook, in de koekenpan en zet op laag vuur. Houd het vuur laag en laat de plakjes knoflook langzaam garen tot ze goudbruin en krokant zijn. Giet de gesmolten ghee met de knoflook over de pokébowls. Garneer met cashewnoten en koriander.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitstomen en breng dan op smaak met de sushi-azijn en eventueel de suiker. Laat afkoelen.
Verhit intussen 1 eetlepel ghee in een koekenpan en bak hierin de shiitakes tot ze gaar zijn.
Verdeel de rijst over 2 kommen en schik hierop de edamame, wortel, komkommer en avocado. Schep de shiitakes uit de pan en verdeel ze ook over de kommen.
Doe de rest van de ghee, samen met de plakjes knoflook, in de koekenpan en zet op laag vuur. Houd het vuur laag en laat de plakjes knoflook langzaam garen tot ze goudbruin en krokant zijn. Giet de gesmolten ghee met de knoflook over de pokébowls. Garneer met cashewnoten en koriander.