Spreid alle dukkah-ingrediënten uit op over een bakplaat of ovenschaal en rooster ca. 10 minuten tot het mengsel gaat geuren. Maal daarna in een keukenmachine tot een half fijn, half grof mengsel.
Meng voor het brood het zelfrijzend bakmeel en het zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de yoghurt en 1 eetlepel van de olijfolie in. Meng tot een soepel deeg. Deel het deeg in vieren en duw ieder stuk deeg met je handen uit tot een ovale lap van ongeveer ½ cm dik.
Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of vet.
Bestrijk de platbroden met een beetje olijfolie en bak ze in de hete pan aan beide kanten goudbruin.
Serveer met mooie Griekse olijfolie van Luna e Terra en de dukkah.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Spreid alle dukkah-ingrediënten uit op over een bakplaat of ovenschaal en rooster ca. 10 minuten tot het mengsel gaat geuren. Maal daarna in een keukenmachine tot een half fijn, half grof mengsel.
Meng voor het brood het zelfrijzend bakmeel en het zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de yoghurt en 1 eetlepel van de olijfolie in. Meng tot een soepel deeg. Deel het deeg in vieren en duw ieder stuk deeg met je handen uit tot een ovale lap van ongeveer ½ cm dik.
Verhit een grillpan of koekenpan zonder olie of vet.
Bestrijk de platbroden met een beetje olijfolie en bak ze in de hete pan aan beide kanten goudbruin.
Serveer met mooie Griekse olijfolie van Luna e Terra en de dukkah.