Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin knoflook en ui.
Voeg de gepelde tomaten toe en breng al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoken zodat de saus indikt.
Pureer de saus met een staafmixer, voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met peper en tomatenpuree.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de pizzabodems met de saus en beleg ze met de plakjes mozzarella en de cherrytomaatjes.
Bak de pizza in ca.10 minuten krokant en gaar en garneer gul met verse rucola. Beleg je pizza na het bakken met nog meer lekkere toppings zoals Prosciutto di Parma, artisjokharten of geschaafde parmezaan.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin knoflook en ui.
Voeg de gepelde tomaten toe en breng al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoken zodat de saus indikt.
Pureer de saus met een staafmixer, voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met peper en tomatenpuree.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de pizzabodems met de saus en beleg ze met de plakjes mozzarella en de cherrytomaatjes.
Bak de pizza in ca.10 minuten krokant en gaar en garneer gul met verse rucola. Beleg je pizza na het bakken met nog meer lekkere toppings zoals Prosciutto di Parma, artisjokharten of geschaafde parmezaan.