Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verhit de olie in een kookpan en fruit hierin de ui met knoflook en rode peper. Voeg de blokjes zoete aardappel toe, de garam masala en de kerrie. Bak dit al roerend een paar minuten totdat de specerijen heerlijk geuren.
-
Giet de groentebouillon erbij, roer goed door en breng aan de kook. Kook op laag vuur ca. 15 minuten tot de zoete aardappel gaar is.
-
Pureer de soep en voeg een flinke scheut rijst cuisine toe. Roer door.
-
Serveer de soep gegarneerd met bosui, kiemen en pompoentjes en druppel de rest van de rijst cuisine erover.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest. Een klassieke wijn met een fijne balans tussen de frisheid en fruit. Le Bel Ange is gemaakt van Chardonnay en Chenin Blanc-druiven 'Le Bel Ange' betekent letterlijk 'De mooie engel', vernoemt naar de dochter van Engelsman James Kinglake die Londen heeft ingeruild voor het mooie Zuid-Frankrijk.