Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa en winterpeen toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met de groentebouillon en de cuisine en schep de tomaten en de lupine erdoor. Laat ca. 20 minuten doorkoken totdat de groenten zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en eventueel nog extra harissa.
Verdeel over 4 kommen en garneer met koriander. Serveer er naar wens stokbrood bij.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa en winterpeen toe en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met de groentebouillon en de cuisine en schep de tomaten en de lupine erdoor. Laat ca. 20 minuten doorkoken totdat de groenten zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en eventueel nog extra harissa.
Verdeel over 4 kommen en garneer met koriander. Serveer er naar wens stokbrood bij.