Verwarm de oven voor op 150°C en vet de springvorm in.
Kneed het pompoenpittenmeel, de speltbloem, de boter, de poedersuiker en het ei tot een samenhangend deeg. Gebruik een natte lepel om de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg te bekleden.
Bak de bodem 20 minuten blind in de oven (zie kader).
Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
Klop met een mixer de eieren en eidooiers op met de poedersuiker.
Fruit de rode peper een paar minuten in olijfolie. Meng daarna de peper met pompoenpuree, het pompoenpittenmeel en de kaneel.
Meng de chocolade en boter door de pompoenpuree en spatel tot slot de opgeslagen eieren erdoor.
Vul de springvorm met het beslag en bak de taart nog 40 minuten op 150°C.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 150°C en vet de springvorm in.
Kneed het pompoenpittenmeel, de speltbloem, de boter, de poedersuiker en het ei tot een samenhangend deeg. Gebruik een natte lepel om de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg te bekleden.
Bak de bodem 20 minuten blind in de oven (zie kader).
Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
Klop met een mixer de eieren en eidooiers op met de poedersuiker.
Fruit de rode peper een paar minuten in olijfolie. Meng daarna de peper met pompoenpuree, het pompoenpittenmeel en de kaneel.
Meng de chocolade en boter door de pompoenpuree en spatel tot slot de opgeslagen eieren erdoor.
Vul de springvorm met het beslag en bak de taart nog 40 minuten op 150°C.