Pel de uien en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de uien 20 minuten (langer mag ook) op een middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat de uien zacht en zoet worden, zonder al teveel te verkleuren. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en bak alvast voor in de oven voor circa 10 minuten. Haal deze uit de oven wanneer het deeg gaar begint te worden.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in hele dunne reepjes.
Beleg het bladerdeeg met de gebakken uien. Verdeel de paprika er kruislings over zodat je een ruitjespatroon krijgt. Plaats in het midden van de ruitjes een hele of halve olijf en plaats de plaattaart nog 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat het bladerdeeg goudbruin is.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pel de uien en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de uien 20 minuten (langer mag ook) op een middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat de uien zacht en zoet worden, zonder al teveel te verkleuren. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en bak alvast voor in de oven voor circa 10 minuten. Haal deze uit de oven wanneer het deeg gaar begint te worden.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in hele dunne reepjes.
Beleg het bladerdeeg met de gebakken uien. Verdeel de paprika er kruislings over zodat je een ruitjespatroon krijgt. Plaats in het midden van de ruitjes een hele of halve olijf en plaats de plaattaart nog 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat het bladerdeeg goudbruin is.