Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Klop de boerenboter met de rietsuiker, melk en vanille-extract luchtig op. Voeg de pindakaas toe en klop glad. Doe de bloem, baksoda en zout erbij en meng tot het één geheel is geworden (niet langer).
Verdeel de deegbal in 24 balletjes. Doe de gehakte pinda’s in een kom en rol elk balletje door de pinda’s. Verdeel de balletjes over de 2 bakplaten.
Maak in elk balletje met je duim een kuiltje en schep daarin een ½ theelepel jam.
Zet de bakplaten (na elkaar of tegelijk) in het midden van de oven en bak 15 minuten totdat de randen van de koekjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Klop de boerenboter met de rietsuiker, melk en vanille-extract luchtig op. Voeg de pindakaas toe en klop glad. Doe de bloem, baksoda en zout erbij en meng tot het één geheel is geworden (niet langer).
Verdeel de deegbal in 24 balletjes. Doe de gehakte pinda’s in een kom en rol elk balletje door de pinda’s. Verdeel de balletjes over de 2 bakplaten.
Maak in elk balletje met je duim een kuiltje en schep daarin een ½ theelepel jam.
Zet de bakplaten (na elkaar of tegelijk) in het midden van de oven en bak 15 minuten totdat de randen van de koekjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.